• Portret schrijven

 • Wat is portretten schrijven?

  Onder woorden brengen wat een persoon voor je betekent of het beschrijven van een levensgeschiedenis van iemand, is niet voor iedereen even gemakkelijk. Zeker niet in tijden waarin je veel aan je hoofd hebt en/of tijden waarin je overspoeld wordt door emoties. Dan kun je het jezelf gemakkelijk maken door mij in te schakelen. Ik help je om onder woorden te brengen wat je graag over de ander wilt vertellen.

 • Hoe gaat het schrijven van een portret?

  In een persoonlijk gesprek geef je mij aan wat je graag wilt zeggen. Dat noemen we ook wel portretinterview. Weet je dat niet precies dan help ik je dat duidelijk te krijgen. Door mijn ervaring als trainer/coach ben ik gewend om mensen te helpen hun gedachten en gevoelens onder woorden te brengen. Jij geeft ook aan wat de toonzetting van het verhaal moet zijn. Vervolgens breng ik hierin structuur aan en werk ik alles voor je uit op papier, zodat je deze kunt gebruiken bij je speech. 

 • Oorsprong van een geschreven portret

  Al jaren schrijf ik portretten voor het digitale magazine en de papieren versie van Oudorpertijden. Deze portretten schrijf ik na een interview met de betrokken persoon. Tijdens het uitwerken van een portret bezocht ik het afscheidshuis in Alkmaar, een initiatief van de bevlogen begrafenisondernemer Natasja van der Woude. Na mijn bezoek pakte ik het schrijven van het desbetreffende portret weer op en realiseerde ik mij dat ik ook portretten kan schrijven voor nabestaanden. Portret schrijven over anderen kan ik doen voor een herdenkingsdienst van een overledene, maar ik kan ook een portret schrijven voor een bruiloft of een afscheid van een medewerker.

 • Passie voor portret schrijven

  Portret schrijven doe ik met zeer veel plezier. Voorafgaand is er altijd een persoonlijk gesprek, het portretinterview, met degene die iets over iemand wil vertellen. Of een gesprek met de persoon zelf. En zo heb ik twee dingen ineen die ik leuk vind om te doen: een persoonlijk gesprek met iemand en een persoonlijk verhaal schrijven.